Beauty & Wellness Center Zaandam
 

Massages


Toelichting intakegesprek

Werken in de wellness branche is mensenwerk. Aangezien ieder mens anders is, is het van belang dat ik persoonsgericht te werk ga. Het afnemen van een anamnese (intakegesprek) bij een nieuwe klant is dan ook van groot belang. Naast een kennismaking met elkaar, kan ik op deze manier de behandeling op jou afstemmen voor een beter resultaat.
Ik verzamel relevante informatie, zodat ik de massagebehandeling zo goed mogelijk en vooral ook veilig uit kan voeren. Misschien heb je last van een aandoening, waarbij een massage een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Vragen die aan bod komen, hebben betrekking op je algemene leefgewoontes, medische geschiedenis, vragen specifiek gericht op je massage, mogelijke blessures en verwachtingen van de behandeling. Op deze manier krijg ik een algemene indruk van je gezondheid en kan ik ook plaatselijke of algehele contra-indicatie bepalen. Bij een algehele contra-indicatie kan ik je helaas niet masseren. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan besmettelijke huidziekten, infectiezieken (zoals griep, Covid-19 of ernstige verkoudheid), steenpuisten, zeer slechte algemene gezondheidstoestand, koorts en alle onbekende ziekelijke afwijkingen.

Relaxation - Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage wordt ook wel relax-massage genoemd. In de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

Voordelen ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage maakt de spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand ook een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt, is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten. Met een massage creëer je rust in je hoofd en lichaam en zorg je ervoor dat stress geen kans maakt.

Wat kun je verwachten?
Bij het korte intakegesprek bespreek je samen met mij hoe de invulling van je behandeling eruit gaat zien. Geniet van rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn. Naast massages voor het gehele lichaam zijn ook deelmassages mogelijk. Rug-, schouder, nek, been of voetmassage behoren tot de mogelijkheid. Je kunt dus specifiek kiezen welke deel van het lichaam de volledige aandacht krijgt. Een ontspanningsmassage kun je boeken vanaf 30 minuten, maar ook 45 en 60 behoren tot de opties - voor als je echt toe bent aan een verwenmoment!

Tarieven
30 minuten 35 euro
45 minuten 50 euro
60 minuten 65 euro

Stimulation - Sportmassage

De sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren waarbij er gebruik wordt gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Deze speciale bewegingen zorgen voor de stimulering van de doorbloeding van de spieren en voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Voordelen sportmassage
Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Wat kun je verwachten?
Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd waarbij knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij verholpen. Overigens hou ik altijd in de gaten of de massage niet te intens wordt.

Voordat de massage begint, bespreek ik met je waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug. Een sportmassage kun je boeken voor 30, 45 of 60 minuten.

Tarieven
30 minuten 35 euro
45 minuten 50 euro
60 minuten 65 euro

Connective Tissue - Bindweefselmassage

Bindweefsel of ook wel Fascia (Latijn) is een belangrijk onderdeel van ons grootste orgaan: de huid. Onderhuids bindweefsel (Subcutis) ligt onder de opper en de lederhuid. Dit is ondersteunend weefsel dat voor komt in ons gehele lichaam in verschillende vormen. Het houdt ons lichaam in vorm, geeft ons stevigheid en souplesse.
Een bindweefselmassage is een reflexzone-massage waarbij de laag tussen de spieren en de huid wordt gestimuleerd. Het stimuleert de doorbloeding, de aanmaak van collageen en het activeert de stofwisseling. De bindweefselmassage is effectief bij de behandeling van verklevingen, rimpels en verslapte of een slecht doorbloede huid. De focus ligt bij een bindweefselmassage niet zozeer op ontspanning, maar vooral op het herstelvermogen van de huid. Spierverklevingen ontstaan wanneer de celwanden slecht in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Er wordt bij een bindweefselmassage normaal geen olie gebruikt en het is een intense massage  voor het lichaam.

Voordelen bindweefselmassage
Opheffing van onderhuidse verklevening, zichtbare vermindering van cellulite, afbraak van vetafzettingen, verbetering van de huidconditie, minder last van vermoeide benen, versteviging van de huid en de aanmaak van bindweefsel zijn voordelen van een bindweefselmassage.

Wat kun je verwachten?
Lichte strijkingen, rollende bewegingen en het oppakken van de huid; verschillende technieken komen aan bod tijdens de behandeling. Spieren worden opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht. Heb je de smaak te pakken na één intensieve bindweefselmassage? Boek dan een kuur, zodat je doeltreffend kan werken aan het verbeteren van je postuur, bewegingsapparaat, maar ook je spier- en huidconditie. Na meerdere behandelingen zie je dat de elasticiteit van je huid verbetert. Wij adviseren gemiddeld 8 behandelingen 1/2 x keer per week voor het beste resultaat. Bindweefselmassage kun je boeken vanaf 30 minuten.

Tarieven

Kuurbehandeling = 8 handelingen (je betaalt er 7)

30 minuten 35 euro

30 minuten 245 euro

45 minuten 50 euro

45 minuten 350 euro

60 minuten 65 euro

60 minuten 455 euro

Lomi Lomi - Ontspanningsmassage

Lomi Lomi is een massagetechniek die ontstaan is uit de traditie en cultuur van de Hawaïaanse eilanden. Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent drukken, kneden en wrijven, maar “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”. Het woord Lomi is verdubbeld omdat dat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt. Lomi Lomi is een rustige, ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.

Voordelen van een Lomi Lomi massage
De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergenissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat de emoties ziektes kunnen veroorzaken. Het lichaam wordt rustig en in eigen harmonische natuurlijke ritme. Andere voordelen zijn spierspanning verminderen, betere bloedsomloop, verwijderen van gifstoffen en vermindering van stress.

Wat kun je verwachten?
Bij het korte intakegesprek kijk ik of er mogelijke contra-indicaties zijn om deze massage niet te kunnen geven. Bij Lomi Lomi massage maak ik gebruik van warme olie. Diverse delen van het lichaam worden gemasseerd waaronder ook de voeten, handpalmen. Op een soepele manier raak je vertrouwd aan de verschillende strijkingen, knedingen en wrijvingen. Deze massage is alleen boekbaar voor 60 minuten, omdat het een volledige ontspanningsmassage is. Het is mogelijk om aansluitend een andere type massage toe te voegen van 15 of 30 minuten.

Tarieven
60 minuten 70 euro

Aansluitend ander type massage

15 minuten 15 euro
30 minuten 30 euro